Velg en side

Om oss

Om Stasjonen

Hægeland stasjonen på Setesdalsbanen åpnet i 1895 og var endestasjon til banen ble forlenget året etter. Stasjonen ligger ved Kilefjorden, rundt 4 km nord for selve stedet Hægeland, 43,97km fra Kristiansand og 34,36 km fra Byglandsfjord. Vi befinner oss 370 moh. Stasjonsbygningen ble som de andre på banen tegnet av Paul Due, og det dreier seg i utgangspunktet om samme bygningstype som på stasjonene Vennesla, Grovane, Iveland, Moisund, Hornnes og Evje. 
Banen ble nedlagt i 1962, og sporene forbi her er revet opp. Riksvei 9 går nå i det som var togtraseen, mens veien i gamle dager gikk på den andre siden av stasjonen. 

God stemning

Det er en god atmosfære i den gamle bygningen. Her kan du høre på vinyl mens du koser deg med en god kopp kaffe fra columbianske bønner i et lokalbrenneri i Kr.sand, frappe eller en god smoothie. Du kan også smake nystekte hjemmelaget lapper med seterrømme og syltetøy. 

Lokale produkter

I landhandelen har vi mye spennende å tilby. Her er lokalmat fra sørlandet som bringebærsaft fra Høgetveit, nydelige geleer fra Røyland gård, honning fra Byglandsfjord, saft fra Søgne og mye mer. Vi har alt du trenger til den perfekte gaven eller om du ønsker å unne deg noe nytt til hus og hjem. Spennende interiørartikler.

Stasjonens ansatte

Per Nordmann

Daglig leder

Kari Nordmann

Medarbeider

Norunn Nordmann

Medarbeider